Nieuwsbrief voorjaar 2023

Tweede spaakwielbemester

 

Vanaf dit seizoen zullen wij gaan rijden met een tweede  spaakwielbemester. Hiervoor is er recent geïnvesteerd in een jong gebruikte Duport Liquiliser spaakwielbemester. Net zoals de Güstrower heeft deze een werkbreedte van 12 meter, GPS sectie aansturing en een bandrukwisselsysteem. Met deze tweede combinatie hebben we extra capaciteit waardoor we iedereen nog sneller van dienst te kunnen zijn.

Inmiddels zijn de eerste hectares voor 2023 met beide combinaties weer geïnjecteerd.

 

Nieuw! Nieuw!
 
Wij hebben recent geïnvesteerd in een nieuwe Samasz KDD941-bandmaaier. Met deze maaier is het mogelijk om het gewas direct op een duin te maaien. Het direct op een zwad maaien is ideaal voor gewassen zoals oa. lucerne, klaver, snelle lente rogge, Italiaans, kruidenrijk grasland, maar ook voor gras wat niet geschud hoeft te worden. Dit resulteert in een minimaal ruw as gehalte en bespaart daarnaast een extra werkgang. De bandjes kunnen hydraulisch omhoog geklapt worden zodat het gewas ook nog gewoon volvelds afgelegd kan worden!
 
 
 
 
 
 
 

De korrelmeststof prijzen zijn weer flink aan het oplopen, hierdoor wordt spaakwielbemesting weer zeer interessant! Wij leveren en injecteren de meststof bij u voor een prijs van KAS+S in de silo gelost. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan uw vee. Verder zijn er nog meer voordelen, welke we hieronder beschreven staan:

Voordelen:
- Optimale benutting van de meststof door de verschillende soorten stikstof. Een stikstof meststof met veel ammonium stikstof is minder gevoelig voor uitspoeling dan korrelmeststoffen.
- Meer eiwit van eigen land met structuur in gewas door een geleidelijke gras groei.
- Geen vervluchtiging van stikstof doordat deze direct geïnjecteerd wordt in de graszode.
- Geen stress in het gewas doordat de meststof niet in aanraking komt met de plant. Hierdoor wordt de gewasgroei niet geremd wat opbrengst ten goede komt.
- Minimale bodembelasting door de brede banden i.c.m. luchtdrukwissel
- Precieze verdeling op perceel door gelijke dwarsverdeling en gebruikt van gps en gps-sectieafsluiting (2 cm nauwkeurig en 6 secties op 12m)
- Tevens is het mogelijk om sporenelementen  toe te voegen.

Meer weten over de tarieven of om te kijken wat u bespaard ten opzichte van het zelf uitvoeren van de bemesting,

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

Niek van der Ven: 06 22 35 89 74 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

 

 

CLAAS 850 SHREDLAGE HAKSELEN

Naast maishakselen, zoals u van ons gewend bent, kunnen wij vanaf dit seizoen ook Shredlage hakselen met onze CLAAS 850. Hiervoor hebben wij geïnvesteerd in een Shredlagekorrelkneuzer. Met deze techniek wordt de mais grover gehakseld. Door de aangepaste korrelkneuzer bestaande uit aparte kneusrollen met een groter snelheidsverschil (50%) wordt de korrel fijner gemalen en de stengeldelen uit elkaar gerafeld.

 

Genoemde voordelen van Shredlage zijn:

  • De diergezondheid wordt beter door een betere penswerking.
  • De rafeligere/grovere mais kan aankoop en/of bijvoeren van structuur besparen en geeft hierdoor een hogere opname van hogere kwaliteit ruwvoer.
  • De korrel wordt nog beter verpulverd waardoor het zetmeel makkelijker opneembaar is en hogere gehaltes geeft.
  • Minder restvoer doordat het zetmeel aan het schudblad blijft plakken.

        

 

 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met:

Niek van der Ven                06 - 22 35 89 74

Tonnie van der Ven             06 - 82 13 82 47

Ven Agra Service